Jos Boerland

J Boerland

Wat wonen we in een mooie gemeente! Een prachtplek om te wonen, werken, leren en recreëren. Maar wie

zorgt nu dat jouw buurt gewoon goed blijft en mogelijk nog beter wordt? Want wees eerlijk wat goed is kan

misschien nog wel beter. Eigenlijk hebben we veel goed voor elkaar, goede voorzieningen en scholen. Fijn

dat kinderen hier veilig naar school kunnen gaan. Maar ook voor ouderen een prima plek. Voorzieningen zijn

goed en bereikbaar en indien nodig ook ondersteuning voor mantelzorgers waarmee we samen zorgen voor elkaar.

Ook als het gewoon prima gaat een top plek om te leven!

Wat goed gaat willen we uiteraard graag zo houden maar dat is niet vanzelfsprekend. Samen zijn, samenwonen, samen leven dat is wat we doen in De Fryske Marren, dat is waarom ik zo trots ben op “Onze Gemeente.” Ik wil dit graag zo houden, waar nodig is en kan verbeteren. Hier zet ik mij graag nogmaals voorin, net als de afgelopen jaren waarin ik als raadslid en afgelopen periode Wethouder zijn mocht zijn. Dank voor dat vertrouwen.

Tuurlijk gaat nog niet alles zoals we graag zouden willen, maar we kunnen er wel aan werken.

Zo is er een enorme versnelling in de woningbouw ingezet. Dit vraagt echter eerst veel voorbereiding voordat projectontwikkelaars en aannemers aan de gang kunnen, maar we gaan snel en er wordt al veel gebouwd maar er moet nog veel meer. Ik wil mij er nogmaals voor inzetten om ook de komende periode dit verder uit te werken zodat iedereen een mooie plek krijgt waar hij kan wonen. En dat is soms verdomd lastig!

Naast wonen is ons welzijn ook belangrijk. Wat nu als je even niet meer voor jezelf kunt zorgen of hulpmiddelen nodig bent. Dan is er de gemeente die via de WMO kan helpen. Niet zo zichtbaar, maar o zo belangrijk als je het nodig hebt! En dan ons klimaat en energie behoefte hoe doen we dit?

Naast windmolens en zonnepanelen zijn er ook andere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld geothermie en kernenergie. Ik werk dit graag voor u uit om zo met elkaar de beste keuzes voor de toekomst te kunnen maken. Niet iedere keuze zal de goede zijn maar om te beginnen moeten we wel alles goed in beeld hebben.

Keuzes maken is lastig. Voor jezelf en zeker als het voor anderen is. Politiek is dan ook geen spelletje. Kunt het mogelijk niet iedereen naar de zin maken, maar je kunt wel je best doen hiervoor en zorgen dat wemet elkaar het beste voor “Onze Gemeente” doen!